Onsdagen!

Hej!!


Vilken konstig morgon det blev.
Tänkte ta mig ut på en morgonrunda för det är ett kalasväder och jag har kommit in i morgonpromenadsträsket, njuter av varje steg jag tar. Frisk luft, egna tankar, rensa tankar, få in energi. Älskar det!
Men imorse ville inte kroppen samma sak, somna om och vaknade lite lagom stressad efter att ha sovit 40 min för länge än jag brukar.

Frukosten smakade konstigt, som om jag ätit medicin och tabletterna låg kvar i halsen. Jättekonstig känsla, fick "trycka" ner det jag vill svälja kändes det som. Och nu är det som en "kliande" känsla i halsen och magen..
Har kommit till insikt om en sak och det är snusandet. Jag måste sluta snusa! ( det är min last & som andras socker)
FAN, men jag vet att min mage skulle tacka mig tusen gånger om !!!

Och påtal om sluta med något, så har jag börjar fundera kring att göra något experiment kring dieter.
tex. testa 3 dieter 3 veckor vardera, så totalt 9 veckors dietande. För att se om magen och kroppen mår bättre.
Tex. LCHF, vegetarian, HELT mjölkfri.

Kanske kanske? Dock har jag inte den rätta ekonomin och de vore ju dumt att äta samma sak i 3 veckor pga ekonomiska skäl.. Får tänkta på saken!

Nu måste jag hoppa ur soffan och ordna mig inför resan! :D

PS. Dagens frukost blev
: All Braun m soyayoghurt/soyamjölk + 1/2 banan,solrosfrön + en friskusmacka m kokt ägg,kaviar,smör. c 1-2 dl proviva fruktdryck.

NOOOM NOOM.

Lycka!

Körde boxning med Sus på Huddinge! Helt klart nödvändigt och kul pass! Lättade på trycket på många olika sätt.
Är dessutom supertaggad på ett projekt jag börjat med! Ska berätta när jag har det lite mer klart för mig själv på hur det kommer se ut !
Men jag har fått en kandidat som var intresserad. Sen är frågan om distansen fungerar eller inte. Men det ska nog gå att ordna...

ÅH, har nog aldrig vågat så mkt som jag gör just nu. Happy Happy happy!

:)


To School for cool

Idag har vi ägnat förmiddagen åt Livsåskådning. Genom gruppövningar, diskutioner och föreläsning har min syn på ordet livsåskådning väckt tankar kring ordet perspektiv.
Jag tror lite på att man måste ha ett perspektiv på saker och ting. Se det utifrån sin synvinkel men påminna sig själv om att titta genom "andras ögon". Rent konkret kan jag meddela att de 60 h som vi kommer ägna oss åt ämnet,känns just nu mer än nödvändiga. Jag upplever en förvirring men nyfikenhet så det ska nog gå vägen det här.
Har redan fått datum och eximinationsuppgifter kring ämnet men läraren lugnade mitt stressade psyke genom att säga att INGEN ska börja med dessa än. Eftersom vi inte har tillräcklig grund eller kunskap ännu.

Skola. Vill verkligen poängtera att jag är extremt glad över att jag hamnat på Hagaberg. Trodde aldrig skolan skulle upplevas såhär positiv som den gör just nu för mig. Inte för att det är lätt utan för det är något som engagerar mig och får mig att känna att min tid är värdefull. JAG LÄR MIG NÅGOT!

Det ända som får min koncentration att tryta är min krångliga mage. Ännu en period ( drygt en vecka) har det bokstavligen runnit ur mig. ursäkta ärligheten.
Men att ha en krånglig mage gör mig så himla trött, psykiskt och fysiskt! Ibland kurrar den oroligt och då blir jag paralyserad och måste snabbt till närmsta toalett.. så trött på de här. Tror i ärlighetens namn att jag måste lägga av med vad mjölprodukter heter...HELT! Testa och se om det kan va orsaken.
Har upplevt att kött också får min mage helt i obalans. Suck..

aja, imorgon är det Kick Off! Dags att packa reseväskan! Träningskläder + handskar, nötter & lite nödproviant. :)

PUSS kram / ANNA

Stundens välbehag!

Noom Noom Nooom, mat som gör mig gott är bäst! Middagen/efterträningen blev en äggmacka m smör/kaviar/majoonäs + en portion köttfärssås m sallad och creme fraiche.  :D Mums! Precis de ja suktade efter!

Ser framemot en bra sömn och en behaglig morgon imorgon.
Dagens bravader har jag faktiskt tagit mig igenom bra och jag har styrt bort negativa tankar till positiva. Presterat utifrån min förmåga och hållt stressnivån på en lagom nivå. Ibland får man känslan av att man inte är ngt för någon. Sådana känslor uppkommer enbart i mitt huvud helt utan förklaring. Definitvt utan grund för jag har minst två som älskar mig precis för den jag är. Varför har man svårt att förstå sådant vissa dagar? Åh andra sidan, lets face it. Så är det bara och då kanske man inte ska spekulera mer över det.



PEACE! // ÄNNI

Konsten att göra köttfärsås!

Världens bästa <3
Såsom de flesta vardagar landar jag i soffan med en tung dunst efter skoldagen. Det är så många självklara begrepp som man inser att man inte alls förstår riktigt och tydligen ska dem inte förstås heller? Flummigt.
Att utbilda sig till pedagog är en ända filosofisk röra där JAG måste veta vad JAG står för, innan jag kan förmedla mitt budskap eller pedagogiska hjälp till andra. Så resan börjar verkligen innifrån!
Men jag är tacksam för såhär mycket som jag lär mig just nu kommer nog inte ens min skolgång under barndomen kunna väga upp till. Men jag är lite rädd varje dag fortfarande. Har inte riktigt kommit in i klassens gemenskap än, inte för någon har gjort det dirrekt! Har funnit två, tre stycken som jag klaffar med men måste nog öppna mig ännu lite till. Vilket också är en konst & inte alls lika lätt som man tror!
Vi ska på kickoff på Onsdag morgon,Malmköping.
Stavgång/jogging varvat med arbetspass/teorier och filmmys ska fylla upp de tre dagarna. Jag ser verkligen framemot vår lilla mini-resan med klassen (: Ska dessutom ta med mig lite sparring skydd för en klasskamrat tränar MMA och BJJ så jag ska få lära mig lite annat än thaiboxning...

Ja påtal om Köttförs! Lagar middag ikväll, 1700 gram köttfärs hade jag tillgodo! HA ha, snacka om att det är en konst att krydda denna kolossala mängd kött! Men jag börjar bli proffs på denna klassiska matträtt. ( min pojkvän ÄLSKAR pasta med köttfärssås och vad gör man inte för att behaga mannen då och då??;) )

Igår hade jag ett smärre downfall, en djuuuup PMS ångest. Har uppfunnit namnet till mitt fenomen för det inträffar ALLLTID ( SLÅR ALDRIG FEL) innan mensen och ger mig faktiskt riktiga problem. Jag blir ledsen, deprimerad, får kliande ångest ut ur fingerspetsarna och ja, vad dämpar jag den ångesten med?? Jo,MAT såklart. Väldigt dumt, som en drog ! Igår slank det ner 2 croissanter, en snickers, massvis med nötter, glass,choklad och lite vanlig mat på det. Blir så ledsen när jag hamnar i det mönstret, samtidigt som jag vet att det alltid blir så, mer eller mindre.
Men igår var extra jobbigt. Kände mig fel och missförstodd, väldigt ensam.

Dock klarnade känslorna och tankarna la sig kring kvällen. Umgicks med en bra vän och såg en bra film. Det hjälpte väldigt mycket.

Så idag har jag vänt på dagen till det positiva. Vägrar va fast i negativa känslor mer än nödvändigt. Morgonens promenad innan skolan gjorde susen och kvällen thaiboxningspass känns mycket behövlig.

Vill faktiskt ge mig själv en klapp på axeln, inte ofta jag vill det och det ska jag bättra på! Imorgon är det nog ljusare i huvudet och snart kommer lingonveckan igång...då blir jag normal igen! :)


PUSS PUSS

Sucks but tomorow will be different

Gnagande känsla som får mig att vilja skära av mig allt som kallas kropp, slänga i en soptunna och kasta den utför ett stup!
Mår inte bra idag.

Kram!

Weekend!

Har några minuter att skriva ner några rader för jag ska alldeles strax iväg på sparring-träningen!
Nervöst, som alltid. Trött, för sov oroligt inatt och pmsen börjar vakna till liv. Är liksom ledsen & trött HELT utan orsak!
Sen så är jag också ganska rejält utmattad av all info och tankar kring skolan. Vara produktiv, ambitiös,komma på en projektide som ska gynna mig och min framtida yrkesroll osv osv osv ... PUH!
Inte konstigt att man går på tomvarv sen när man lyckas lugna sig lite.

Igår var vi på Happy India! En Jätte mysig restaurang!
Jag käka kyckling & spenat m ris och nan bröd! Extremt gott, geggigt och precis som Indisk mat ska vara!
Efterätten blev en banana-split som jag och oscar dela pÅ! Fick stå mitt kast med en väldigt risig mage idag och igår. ( Grädde + glass?!)
Anyway! Dags att dra sig mot träningen!! TJULULULU

MMMM...Breakfast!

Som så sig bör så intar jag dagens frukost med stoooor njutning denna morgon.
Gjorde Davosgröt igår på Soyamjölk/yoghurt + havre,kanel,lite socker, solrosfrön. Äter den med varma bär som jag sötat liiiiiite me acaisirap. Det ska ju smaka bra också ;)
Till det ett kokt ägg med kalles kaviar ! Nom nom nom :) Kan bli en macka på det. Magen avgör!

Ursäkta för väldigt dålig kvalite på fotot. Webcamera....


Juste, idag är det ju Äntligen FREDAG!! :) Min dag kommer bestå av skol-häng fram till 14.45 sen hem och höra med bröderna om middagsplanerna. Min äldre bror Jakob har nämligen också fyllt år och vi hade tänkt att gå till Ramblas, ett tapas ställe som ligger i Hornstull.
Han,jag och min andra bror,pappsen och Oscar! :) Annars vet jag inte hur kvällen blir!

Imorgon däremot ser jag framemot en LÖRDAGS FRUKOST sen träna thaiboxning, wieeee :) Nej, dags att äta frukosten också! puss & kram!

KASAM

Begriplighet.
Hanterbarhet.
Meningsfullhet.

Tre ord som deffinerar teorin KASAM. En teori där en forskare har forskat kring synen på hälsa som helhelt.
Man kan utifrån två perspektiv jobba för en bättre hälsa. Salutogent perspektiv ( Vad gör en person som mist allt, fortfarande lycklig tex?)
Eller ur ett patogenesiskt perspektiv, tex. Din kropp är skadad och vi ska hitta ett sätt att bota din sjudom/skada.
Dvs. Man kan se på hälsa ur ett perspektiv där din EGNA roll, sätt att se på DIN tillvaro och din känsla av meningsfullhet avgör hurvida du mår bra eller är "frisk".

Jaa och mycket sådant har jag disskuterat, pratat, lekt med idag i skolan. Kan ju meddela att huvudet är TÖMT på energi just nu! Mina kontorsnissar till celler i hjärnan behöver en liteeeen vilodstund. Ska därför traska iväg till gymmet och springa lite. Styrketräningen orkar jag inte med för kroppen är för trött och energilös.
I med mellis och på träningskläderna!
/// ÄNNIIIII

Juste, jag kan ju tilllägga att jag ska laga middag ikväll för min gulleplutt Oscar. Han jobbar dödspasset idag på Ica så trots min stoooora lust att lägga mig och sova i 24h så är jag faktiskt en väldigt omtänksam person och ska tillreda... PANNBIFF m stekt lök, skivad potatis och lite lingon till. Husmanskost vettni! De är gott d.

Early Morning!

Strax dags för skoldag nummer två!!
På Schemat är det teorin "kasam" en hälsobefrämjande teori som jag inte kan ngt alls om och just därför blir dagens lektioner väldigt intressanta!
Gick en härlig morgonrunda innan skolan, mest för att inte va alltför rastlös i skolstolen. Får se om det hjälper ^^

Justeja, gårdagens thaiboxning gick bra! Jag och Oscar kör i fortsättningsgruppen nu ( Som dem tjatat) men nu har vi äntligen tagit tag i saken och änsålänge känns nivån ok. Tom taggad för att utvecklas lite nu va! :)
Däremot sker det som oftast sker efter kvällsträningen, jag blir en ihål tunna!!!
Va hungrir igårkväll trots att jag ätit mitt kvällsmål. Åt lite kyckling, åt lite tonfisk, lite nötter... and so on.
Påtal om mat, min frukost blev lite annorlunda än vanligt.
Lite stenåldersfrukost skulle jag gissa på ; Halv avocado, tonfisk, 2 fiberhusk, kokt ägg och ajvar. HAHA :) Men de är gott!

Har inget mer att tilllägga förutom att jag blir en jävla tidsoptimist på morgonen, bloggar och äter långfrukost tills de är 2 min att springa till tåget. Måste bryta vanan ;)

Vad gör vi? Nu kör vi!

Hej!

Första skoldagen har gått som smäck.
Samlades med resten av klassen, tysta och nervösa satt vi och lyssnade på all info. Väldigt mkt info på 6 h!
Schemat är givet, årsplaneringen också. NU måste jag möta rädslan för att hålla föredrag. Herregud, detta kommer bli ett utmanande år för mig! Tiden känns redan knappt och jag vill inte släppa saker åt sidan. Men känns som mkt träning kommer få läggas åt sidan.
Fast änsålänge har jag tur att jag hinner löpträna innan skolan och helt enkelt nöja mig med 2 thaiboxningspass +helgträning. När jag tänker på saken så blir det ju ändå mkt mer träning än många andra. Svårast blir väl att sköta kosten.
Eller ja, det blir vad man göre till!

Men det är ovantför mig att sitta still så mkt....

Men å andrasidan,detta är ettår, ett fjuttit år på så många år framöver. Jag får gott och väl anpassa vardagen med studier och en vääääldigt snål ekonomi. Detta är ju charmen man längtat efter?! :)

NU kör vi !!

Ps. Upplägget inför topploppet blir 5 km jogging på morgonen mån-fre.
thaiboxning på Måndag+onsdag och lördagar om jag kan. Däremellan enstaka pass om jag hinner.

Men hörrni!

 

It's time for school! Första dagen på Hagaberg folkhögskola. Här kommer er blivande Hälsopegagog att ta sina första steg ut i arbetsmarknaden....eller något. haha.

Jag är faktiskt inte så nervös som jag trott, eller så har inte nerverna kommit ännu.

Ha en topp DAG!


wooooppsi!

Igår slank det ner dumle,2 kinderägg och nästan en hel påse tortillachips.
Oscar och jag fick sug och vi kom fram till att varför gå emot kroppens sug och vänta tills "lördag" om man är sugen idag. Innebär bara att lördag inte blir frossar dag. ^^
Dock börjar mina hormoner spöka nu, 10-14 dagar innan mensen sätter sig vätska på min kropp samt humöret åker berg&dalbana. Ska försöka äta bra innan denna period för att förhindra värre pms. Less sugar more fat/protein.

Dagens matplan och första skoldag ska se ut såhär ( och nu äter jag i pms-förebyggande syfte)
Frukost:
2 skivor surdegbröd, ägg&kaviar + smör&kalkon.
Ett glas juice.
En dl gröt med 1 dl soyamjölk.

Mellanmål:
Soyayoghurt m solrosfrön & lite musli + knäckemacka m kalkon.

Lunch:
paneradfisk m 2 potatisar,grönsaker ochen bitbröd..

Mellanmål:
Ägg och cashewnötter

Middag:Omelett och makrill + majonäs och spenatsallad.
Efter träning: Antingen surdegsmacka m kalkon eller smoothie m protinpulver....

Tjingeling ! / Anna :) <--- en av våra hälsosammare middagar i Frankrike. Kan säga att den där pizzan var snarare OST med bröd!

I did it!

Yeppp, jag tog mig ut och sprang! (:
Har varit såsis hela dagen men gjort massa ändå.(storhandlat,legat i soffor, ätit superduper billig Ikea lunch!haha)
Gått emot tröttheten hela tiden och efter att ha förberett kvällens middag kröp det lite i skinnet så jag tog 7km runda runt Alfalaval och tumbatrakten. Riktigt fin eftermiddag så det var en mysig löprunda. ( dock inte enkel, kondisen har legat på is under sommaren!) Men nu sitter jag här, nyduschad och stolt för jag nöp mig i rumpan! ^^

Ikväll kommer Nisse på besök. Vi ska va hundvalp och imorgon är det första skoldagen. Är faktiskt nervös!! Men det ska blir riktigt jävla kul också! Aja, ska njuta av eftermiddagssolen nu.


Pusshej!




Produktiva paret!

hej och godmorgon!
Får se hur jag upprätthåller träningen. Lister är inte bra alltså, man får bara lust att inte göra det som står på dem!?
Anyway, idag är jag och Oscar riktigt grymma. Vaknar 7, åkt till Ica maxi, ordnat med käk inför veckan etc. Vi ska till Ikea och köpa badrumsmatta och kolla soffa. Vuxna-paret?
Efter allt detta blir det soffläge sen uppladdning inför Bodypumpen ikväll. Jag kommer nog inte löpa?! Faaaaan...
Haha.

Nej men okej, vi säger såhär, 19.30 lite löpning och 20.10 pump? Godkänt för mig ! ;)


PUSS KRAAAAM

btw... För att upprätthålla lite diciplin!

"Veckans träning!"
Måndag: Combat + kort pw.
Tisdag: Löpträning (milen) + bodypump
Onsdag: Thaiboxning!!! :)
Torsdag: Löpträning (milen) + box?kanske?
Fredag: Pw + styrketräning.
Lördag: Thaiboxning!
Söndag: VILOOOOOO- DAAAAAG + Gottis dag (Dumle & kinderägg som väntar på att få bli uppätna!)


?

Konstig dag...
Dygnsrytmen blev helt fucked up för jag gick upp 5 men pojkvännen, somna om en timme kl 8a, sen åt ja lunch tolv,middag kl 16...och däremellan sovit 3 h? haha

Combat passet vad välbehövligt om man säger så!
Imorgon är det löpträning och bodypump! :) wohoooo.

Men nu, filmmys och slappiskväll med tjejrna <3


Nisse-pisse!

Goooodmorgon!

Gårdagens middagsbjudning gick bra :) Jag lyckades fixa en smarrig rätt som bestod av ugnsbakade grönsaker med pesto & vitlök på. ( Paprika,lök,pepparot,zuchini) in i ugn i 25 min,200 grader. Till det gjorde jag marinerad kycklingfile ( innerlåret) smarrigt värre & såklart bea-såsen! Går alltid hem.

Nu börjar magen kurra. Blev en tidig morgon och tidig frukost, då blir lunchen också tidig. Ingen inspiration till käk dock... :/ gjorde misstaget att ta filmjölk till frukost. VANLIG filmjölk.. stommich pain. suck.

Men men, nu ska jag inte va lika låg som regnet. Ska nämligen träna Commbat ikväll i Huddinge med Amanda och Suzan! Och avrunda kvällen med filmmys tillsammans med Amanda & Martina! Bra dag helt enkelt.
Fast jag är inte glad över att Augusti lyckats bli ett regnigt novembeeer....grrr!!

Hejhejdådå :)
<--- saknar surfa!!!!!


All good in the end!

YEY!

Min
födelsedag blev jättebra! Tänkte hela tiden på att tänka positiv och det blev en underbar kväll och dag :)
Babajan uppskattades (nästan) av alla vilket jag va glad över. Härliga tjejer <3
Sen tog jag klackarna och svettades på dansgolvet tillsammans med sanna, min bästa vän från gymnasiet.
3 på natten var jag hemma vilket var alldeles lagom.
Här kmr lite foton från gårdagen på restaurangen ( låna dem från Suzans blogg "ettdussinpannor".

PUSS // 21 åringen


Födelsedagar

Sitter,lite lagom uppfixad hemma hos mamma. Mina nerver går upp och ner. Likaså känslorna.
Jag gillar födelsedagar men när jag själv fyller år, då blir det en hat-kärlek.
Underbart att få uppmärksamhet och fina gratulationer från kära & bekanta. Samtidigt får jag prestationsångest och vill att alla ska njuta av dagen,precis som jag.

Snart trillar släktingarna in och grattar mig. Mamma har gjort massa fin mat och musiken spelas på lounge-nivå.
Min bror sitter också uppklädd...idag fyller jag år alltså.

ush, snälla, va snälla mot mig. Jag blir stressad av sådant här. Varför? Är det andra som är som jag?

Nåväl, andas in andas ut.. trots vädret så är jag lycklig. Alla andra negativa tankar skjuter jag åt sidan idag.
Träningen får också skjutas åt sidan... det är mat och nöje på tapeten. Resten faller på plats snart igen.

Man fyller ju faktiskt bara år EN gång om året.

Så grattis till Mig. Am good enough!:)

BIRTHDAY GIRL!

GODMOOOOORGON!


Det är regn idag, massa regn men det GÖR INGETING. Kolla vad jag Fick av min bääääästa pojkvän!!
RUMBLE OF THE KINGS biljetter! Vi ska gå på fighter gala som jag som gäärna velat.
Fick även latte-muggar för att inte köpa kaffe varje morgon och danskläder " du ska börja dansa igen!".
Vilken mooorgon!.

Ska sluta skriva nu och pussa på han. Sen ikväll firar jag med middag med mina favorit-tjejer på söder!
PUSS

Varma tossingar!

Är det fler än jag som får uppsvällda och jättevarma fötter när ni går mkt? Det spelar ingen roll vad jag har för skor eller vad det är för väder, fötterna döööör av värme. ( men de är inte svettiga!!)
Sitter med benen i högläge och intar dagens andra kaffekopp!

Funderat lite på det där med vikt och sådant. Jag tror problemet med att folk väger för mkt, det är att maten helt enkelt är så himla lätt tillgänglig! Nu när jag är hemma från semester, då kan jag äta när jag vill , vad jag vill och hur mkt jag vill. Och då är det väl inte konstigt att man kanske tolkar trötthet, rastlöshet och andra känslor som hunger. För maten finns ju hela tiden där och kan dämpa dessa känslor. Jag har däremot lärt mig att tolka mina känslor och kan hålla en  dialog med mig själv. Vill jag äta macka till mellanmål? Eller är jag bara törstig kanske? Är jag trött och borde sova istället för ta en skål keso med socker eller frukt.
Min poäng är att när jag var utomlands, då tappa ja lite PYTTE lite i vikt pga att jag inte smååt heeela tiden. Hemma i sverige blir man stressad och pressad " sex Mål mat om dagen" eller " ÄT NYTTIGT" Men faktum är att man hittar "sin vikt" och då kan man äta ibland lite mer av det goda, ibland väldigt onyttigt bara man håller sig till en mindre mängd.
Det jag lärt mig av semestern är iallafall att
1. man kan äta baguett ( VITT BRÖD) & croissanter i 1 vecka till frukost och inte gå upp något i vikt.
2. man kan äta 3 mål om dagen utan att ämnesomsättningen helt dör ut. ( då pratar vi 14 dagars period)
3. frukosten kan bestå av två ynka rostbröd med marmelad och jordnötssmör och man kan va mätt på det.

Slutsatsen är att jag inte vill säga att hälsosamt är fel, utan att övedriven livsstil. Åt vilket håll det än pekar åt, är fel! Man ska inte lyssna på ALLT tidningar skriver och man måste faktiskt börja se till sin egna kropp. Den har olika behov. Min mage tex är mitt problemområde. JAG KAN INTE ÄTA vad jag vill alltid, för då SKITER jag på mig. Det är faktum och det har jag accepterat och lär mig ständigt vilka råvaror som funkar eller inte funkar för mig.
Tycker bara det är ledsamt när omgivningen eller folk i allmänhet blir så hetsiga i hur allt ska vara och hur nyttig man "måste" vara.. Come on people, rör på er, ät lagom och skratta.

Det är det jag ska försöka leva efter denna höst och året ut. "Motion, lagom bra kost,glädje" så tror jag resten av delarna lägger sig på plats ! 

Ego-pics från frankrike i all ära


:)

Frukosten! :D

Igår var det mental laddning som gällde och idag är det frukostladdning som gäller.
Allbran m keso,lättmjölk,banan,bär och solrosfrön. Juice,te och lite piller ^^


Fick till ett bra flås på gårdagenspass och boxningen gick över förväntan. Trodde inte jag skulle palla köra så hårt som jag ändå gjorde :)

Ska åka till Ica Maxi idag med mormor och handla mat till morgondagen. Bjuder familjen på Italiensk födelsedaglunch som blir pasta med salami&parma med hemmagjord pestosås. Tiramisu och frukter till efterätt. Ska göra en annan variant av Tiramisu som består av citron och apelsin saft på botten istället för sherry eller vad det är dem har annars.

Senare idag är jag hundvakt åt min sötnos Nisse och Suzans sötnos Frank!

Trevlig fredag // Ännii


Mental laddning!

Är kroppen trött får huvudet bestämma !
Dricker vatten och laddar inför spinningen & boxningen med Amanda ikväll! (:
Kroppen börjar bli trött känner jag så vilodagen är nära...men inte ikväll.
Testar en new balance tröja som jag tog från jobbet! (stod att den som ville fick ta, så jag tog mig friheten)
Ska ha den på spinningpasset, kommer se ut som en riktig cyklist ! ^^

Laddat innan med keso/äpple och en skinkmacka så bara vatten är inte det jag äter om ni trodde det, höhö! Mina spinkiga muskler måsta ju växa lite om det ska bli någon thaiboxare av mig!
Åh, känner att jag är nervös. Tror det beror på att skolan börjar nästa vecka. Har inte riktigt koll på vad jag ger mig in på. Men är lycklig över att jag har ett nytt mål, utmaningar inför hösten och är frisk. (ja, förutom mina tarmar som gör att jag är toalett-beroende) haha.
Jag är tacksam över att börja skolan men justeja, körkortet. Ligger som ett dåligt samvete över axeln på mig. Knack knack, dags att fixa det va? Fast jag känner mig rätt, jag kan inte stressa fram resultat. Utan jag måste ta min tid och just nu är jag inte redo att till 100 % satsa på körkortet. Får nöja mig med att ha kommit mer än halvvägs :)

Nej, dags att mental-ladda då *peepp pepp pepp!*




Puss // Sportjunkien

Balans!

Det är svårt att hitta balans i det man gör. Jag slukas upp av dagens alla måste och saker jag vill göra. Slutar som idag, att jag är stendöd kl 16 och vill bara sova i hundra år.

Magen har varit lagom rolig idag också... undrar vad jag gör för fel? Suzaaan snacka om kombinationer kan röra till det i tarmfloran. Min tarmflora är fucked up ! Igår fes jag utan att jag var beredd så min pojkvän hörde. Det var det pinsammaste jag gjort på VÄLDIGT länge...grät och skratta efteråt. haha.
Fick avboka tjejernas tacokväll också för toalett-besöken var non-stop... dumma tarmar!
Men idag har det var liiiiite lugnare. Käkat bra tkr jag..försökt att tänka på att nt ta laktos och helst inte mjölk.

Förövrigt spenderade jag förmiddagen med Amanda :) Vi strosa med Nisse-pisse, käka lunch hos Dankas och tog lite afternoontea hos Susan!

Nu ska jag vila en sväng sen laga kvällen middag: CHILI CON CARNE !! :D


London och morgonpass

Finns mkt foton men jag orkar inte lägga upp alla. Vet nt ens om någon läser min blogg.

London-resan var precis som den skulle och som jag förväntat. Jag drack cider på fat ( Amandas vän hade rekomenderat det) tog förvisso ett litet glas. Jag är inte glad i alkohol. Men det smakade bra! Vi åt scones och strosade på oxford street. Jag skulle inte välja att bo i London men jag kan förstå att många gör det. Första dagen tyckte jag mest att allt var så rörigt. Men när vi börja fatta hur man hittade runt så var London faktiskt en väldigt mysig och vänlig storstad! :)

 

Just nu njuter jag av en kaffe. Höll på att dö för 2 sekunder sen, satte min lunch i halsen! haha. Solen skiner ute idag. Men vindarna börjar bli kallare... :( Om några dagar fyller jag år. Har bokat bord med mitt gäng tjejkompisar och efter blir det utgång i sthlmstad! Ser framemot min birthday. Ingen press eller så, bara vara :)

Men ikväll ska jag träffa två favoriter, Maria och Sus! vi ska se film och äta tacos! Myspys med andra ord. Körde Susanns morgonpass idag ! :)

JUSTE, vi har en ny medlem i familjen. Han heter Nisse och är en Kungspudel! ÅRETS SÖTNOS!
Aja, dags att avsluta kaffet och krama pojkvännen hej. Han kmr från jobbet om 30 min :)

KRAMAR ANNA

Tillbaka i Sverige

Vad det är konstigt hur man alltid uppfattar allt som inte är hemma som bättre när man väl ÄR hemma!
De senaste 2 veckorna har jag spenderat först i Frankrike med famillj/pojkvän.
Sammanfattar veckan med ; Skratt, baguetter, hav, vågor, solsken och mkt sömn!
Frankrike var en rejäl "ta-de-lugnt" semester. Fast var duktig och sprang 2 gånger längs med strandkusten tillsammans med Oscar. 30 minuters löpning i gassande sol är inte så himla fridfullt.
Så det är faktiskt en fördel med att vara hemma igen, vår friska luft!

Men men, efter frankrike åkte jag till London tillsammans med två vänner. Vi har gått och gått och gått längs med alla gator och hörn i london city. Jag har äntligen sett BigBen, upplevt en scones med hallonsylt, åkt Underground & klubbat i Picadilly Cirkus. London var underbart just för att tid och planering inte existerade. Jag och tjejerna lyckades få dagarna att flyta på utan stress. Det var så himla skönt!

Och nu är jag hemma igen, lite klenare än innan. Allt gående och bristen på ordentligt med protein har gjort att mucklerna ätits upp en aning.
Förvånad över att träningsabstinensen inte infunnit sig. Ska däremot boxas idag... som jag saknat thaiboxningen! :)


tre timmar!

Tre timmar har jag haft på mig till att byta om,dusha,packa om och bege mig till London!
Frankrike var helt fuckingunderbart!


More to come!Nu flyger jag vidare :)

Bonsoir ;)

Mindre än 24h innan jag befinner mig i Frankrike. Ett smultronställe som har en magisk känsla & en lugn som man får öva på att tavara på.
Ska resa dit i sällskap av Oscar, min mamma och hennes två vänninor. Det kommer bli en trevlig semester :)
Idag är en såndär "mittimellan" dag när man inte riktigt orkar göra ngt speciellt för man vill packa och ordna inför resan.
Igår däremot, så tog ja rekord på löpbandet! :)
5 km på 25 min! wohoho :) två löppass på en dag!
Ska ta mig en sista runda idag också, men det blir en lugnare runda men kanske längre distans!

Anyway, ska fortsätta hjälpa min förvirrade pojkvän att packa :D
Bjuder på lite pics från förra årets resa till Frankrike med Grandmah :)


!

AVOIR ANNA !

PS. Tillbaka den 15:e Augusti! Åker till London dirr efter frankrike ;)

Tagga tagga tagga!

Min resefeber börjar slå in och kroppen är rastlös,orolig, trött och pigg samtidigt!
Den bästa medicinen för det ( och passande efter x antal timmar i soffan) är ett träningspass! Woho : D
Oscar håller mig sällskap, han kör väl styrketräning men jag tänkte satsa på intervallträning. Löpning 30 min med 10km/h som grund och öka till 12,13 och 14 med typ 1 min intervall sen 10 km/h igen  5 min. Haha, har INGEN aning om det är ett bra upplägg men värt att testa!
Får se hur de går att springa med Mens-mage & mens-tuttarna!? Men ska iallafall försöka!

Ska verkligen försöka att vara i NUET under semestern i Frankrike. Märker hur lätt det är att tankarna skenar iväg på det man ska göra eller borde. Ibland kan ja tom. lyssna på någon ändå inte höra! Det är inte bra men det går ju att lösa...Bara att fokusera och lära sig att leva efter känslan inte tid & planering.

Fast jag ska ju ändå säga att ikväll blir det bio, harry Potter med brorsan & Oscar! Det ska bli mucho-trevlig :D

Hm.. Dagens kost har sett ut såhär ( nöjd m tanke på sug-monstret har sitt grepp om mig nu dagarna(veckan!!) innan mens!

Frukost 1: Kesella m honung & pinjenötter + kaffe.
Löpning.
Frukost 2: Keselle m bär&frön/nötter + lite socker samt 1 ägg, en liten avocadomacka med tomat&gurka.
Lunch: 1/2 äggmacka m avocado&tomat sallad (keso,avocado,tomat,olja,salt&peppar) + senap till.
Mellis: Cashewnötter,turkiskyoghurt samt andra halvan av mackan och 1 dl mjölk.
Träning!
Middag: Kycklingsallad?
Kvällsmål: Keso m bär&frön?! eller ngt liknande...smoothie kanske?! WE WILL SEE!

Kanske en form kan arta sig snart när vätskan har lagt sig * hoppas*!


Färgglad träff



Jag och Susann tog oss i kragen idag och sprang/gick en runda på 6,4 km! Det var väldigt positivt för jag hade jag sprungit ensam hade jag klarat att löpa hela sträckan utan stopp. Men är man två så är man faktiskt en shysst kompis och jämnar ut rundan så det blir kul för båda! ;)

Efter löprundan intog jag frukost nr 2! Kesella m sylt/frön & lite nötter samt 1 kokt ägg och en liten avocadomacka! Nomnom!

Mina stackars bröst btw! Som ni vet kan tjejer lägga på sig vätska innan mens. Det sker deffinitvt i min kropp och framförallt i mina BRÖST! har så ooooont oc dem är i mitt tycke "enorma"! Vet en person som iallafall uppskattar mina kramgoa vänner, haha ;)

Nej, en powernap, kroppen är trött. puss puss kram kram !

Primo Ciao ciao!

LUNCH / MIDDAGS TIPS I STHLM CITY!!

Jag
och Oscar har ett favorit cafe/restaurang/pizzeria på Söder. Primo Ciao ciao.
Dem gör delikata pizzor ( finns fullkornsdeg om man så önskar) de är vedugnsbakade och smakar underbart. Men om man som jag även gillar sallader och det mer matiga alternativen så gör dem även sjukt god Kalkon-sallad med chevrecreme & pinjenötter. Go there!

Pojkvän köpte till mig! Ursäkta mina mens-tuttar. haha !!

Nu ska jag äta mellanmål & slå mig ner i sängen och glo en film! regnar ute dessutom så det känns passande.
Kvällen bjuder på thaiboxning,två pass innan jag har semester i 2 veckor.
2 veckor utan träning?! How will i survive?! :O Tar självklart med joggingskorna till Frankrike. Där ska de vandras, badas, spela beachvolleyboll och massa annat. Så det blir nice :)

Ha en topp Måndag! / ÄNNI

Monday!


På tisdag ska vi löpa ( jag & sus)!
8,4 km runda ! Wohoho.... :D

Gårdagens biofilm var bra! Rolig, söt, enkel & lagom att se. Bridesmate på Heron med Amanda & Martina blev det!
Däremot hade ja magknip & fick en timmes magmassage av min pojkvän när jag kom hem. VI tror jag slog ut mycket av den goda tarm-floran förra året. Gick på 3 olika antibiotika-kurer och det satte direkt sina spår.
Uppskattar ändå när han masserar för det är skönt att han förstår ( och HÖR!!) hur hela tarmsystemet bullrar. Min mage blir uppsvälld som en gravid-mage och det rår jag inte för. Men det är inge kul & väldigt ledsamt :(
Nåväl... nu vet jag ännu en sak jag inte ska äta. Fläskkarre & grillade grönssaker! Sist var det potatisgratänt ( visserligen hade den laktos)

anyway, väldigt tidig morgon ska krypa ner i sängen igen till oscar :) Bäst att sova lite till!
Vi ska iväg och träna tillsammans. Blir mest kondition för min del och för formensskull. haha ;)

PUSS ANNA



RSS 2.0