Ingen eld utan glöd

Har fortfarande inte hittat glöden.
Så bloggen fårläggas åtsidan en  stund till. / Anna

Att bryta en vana!

Nu måste jag bryta min vana att alltid oavsett hur mätt jag är, att äta ngt efter middagen. Och även äta ngt mer efter kvällsmålet. Jag äter bra & alla näringsämnen men ÄNDÅ tar ja 2 bitar choklad eller lite godis. Eller varför inte en saftig macka när jag redan ätit två ?
fan alltså  först förkylning & träningsuppehåll och nu detta...sockerberoendet?!
Nej hörrni från och med idag & en vecka framöver är det  NOLL TOLERANS mot socker! Ska testa och utvärdera....

För mig är socker:
Vitt bröd/vitt ris
Sylt
godis/kakor/chips/
Saft/läsk
Yoghurt med smak tex. Vaniljyoghurt.
Banan(endast denna vecka)
Glass
Kalles kaviar


Och ja ska istället för sötsuget knapra på:
Keso m bär
Nötter av alla slag
kokta ägg med majonäs.
etc.

Anledningen till detta är att jag inte mår bra av en vana som bryter kroppens egna hungersignaler. Även om man känner sig mätt ska man inte trycka i sig mer än nödvändigt. Tro mig att inte ÄTA är det värsta som finns för mig. Men nu när kroppsformen börjar ta lite stryk så vill jag faktiskt dra till med en lite bättre växel & sluta Småäta precis innan läggdags!!

Dagens frukost: GLutenfria flingor m mjölk&keso + en rågmacka m avocado & skinka.
Dagens lunch: Spenat tortilini
Dagens mellanmål: Keso m bär&nötter.
Dagens middag:
Dagens kvällis? ?!?!?

woho!!!

ÄNTLIGEN!
Trotsar hostan och är laddad till tusen. Ipoden är laddad, shortsen är på nu ska jag iväg och träna! Pirrar i kroppen, ska bli sjukt kul. :)

Dagen har rullat på. Var oerhööööört tungt pass på jobbet idag. Det var som alla barnen bestämt sig för att ha en dålig dag på samma gång. Puh säger jag bara. Huvudvärken var enorm när jag kom hem.
Och då satte jag igång med handla & fixa middag...multitasking?
Susann & Jag tog även en kaffe & pratade. Himla mysigt och jag känner att om det är någon som behöver stöd just nu så är det Sus ! <3

Men hörrni nu ska jag sticka så inte energin försvinner och byts ut till hostaaa! CIAAAOOO

Lite lagom lågt.

Det blev inget vårrus för mig igår. Ingen thai idag heller.. ingen träning för fem öre. Sucks ASS!!
Jag är rastlös men febrig &  har en sjukt jobbig hosta. Känns som lungorna ska gå sönder snart. Får nöja mig med att bära barn & gunga dem på gungorna under dagarna.
Ser framemot helgen. Mest för att jag inte ska göra mkt alls.
Ska ha ett fokus och det är MIG SJÄLV.
Verkligen VERKLIGEN ta mig en stund och tänka över hur jag mår & vilka runtomkring mig som medför god energi. Ska försöka sluta fokusera så mkt på hur alla andra känner och sluta göra allt för att människor kring mig ska må bra. Mår inte jag bra så mår inte ngt bra...

regn regn regn... soffan & jag.


Efter regn kmr solsken!!

Jag sitter som i chock.
Fick antaningsbrevet från Hagaberg idag & det stod GRATTIS , du har blivit antagen.
Nu sitter jag med fjärilar i magen och lite oroad men väldigt förväntansfull inför hösten. Hjälp, skola, plugga, hur gör man? Hur får man ekonomin att gå runt? Ojojoj... Mina spontana resor? Är jag redo att släppa dem.
Men FAN va skoj ändå, för utbildningen känns som gjord för mig...

Klapp på axeln,Anna! <3

Ska ner till köket och ordna en kyckling Paj till middag, därefter är jag kluven på om Thaiboxningen får ställas åt sidan ikväll. Har fåt dagis-ret-hostan, min hals känns som tusen nålar!! Imorgon ska jag springa vår-ruset, detär ju fan typiskt!!!

AnywAY,  NU ska jag le hela dagen. För fan va grymjag är : )


Drottningholms Slottspark - Oscar 23 år



Drottningholmslottspark är ett måste för den som vill ha en lugn, fantastik och vacker plats på att spendera en dag med dem man tkr om allra mest. Picnic med Familjen Jonsson igår bjöd på kycklingfiler,färskpotatis sallad, gräddtårta och massa muffins. Gott kaffe. allt smakar ju goare om man är ute i naturen. Jag flög även drake för första gången i mitt liv!

Tror oscar somna med ett leende på läpparna !:)


Sol + klänning


Premiär för årets sommarklänningar.
Idag hade jag på mig en söt grej från gina Tricot. Imorgon fyller Oscar år.
Mkt överaskningsmoment för hela slanten och vi ska spendera solskene timmarna i Drottningholm med hans familj och mamma min följer med. Jag tror det blir en jättebra & fin dag...Och till den fina dagen ska jag ha en superfin VIT långklänning. Ni får se pic en annan gång ;)

Nu ikväll ska vi se Pirates filmen!! Woho.!

Puss och kram!

Livsnjutare, our cats!


En paus.

Bloggandet har lagt sig lite på hyllan.. Det jag sa om att MAJ månad skulle bli en bra månad. Ska vi dra ett sträck över det?
Hursomhelst bloggandet blir inte prio ett och jag vet inte när det blir prio överhuvudtaget. Men just nu har jag en BLOGG-PAUS.

Kram på er allesammans.

And it is morning again.

Töcken, det ordet dyker upp. Känner mig fast i ett grått töcken just nu.
Har inte gått någonsomhelst pw på morgonen. Vet att det gör mig gott, gör mig pigg och ger mig energi. Men jag ORKAR inte ta mig ut när molnen är lika gråa som asfalten och tröttheten äter mig innifrån.
Nej, pw börjar vi med nästa vecka om jag då vill !!

Anyway, min frukost idag, haha! Jag hade extremt saltsug så jag åt ett stekt ägg, ett grillat kycklinglår, 2 msk keso typ & lite vitabönor. English breakfast delux kallar vi den!

Nu sitter jag istället och suktar efter en god yoghurt, kall, fräsh, söt & matig.. pmsen är här my friends.
Lunch idag blir yoghurt då! Lika bra att gå efter kroppens signalen de härdagarna.

Seee you, körlektion om 20 min.. HJÄLP.. USH..Ångeest.

Go kväll!

Dagen blev inte riktigt som planerat...fast i ärlighetens namn så är planera ingeting jag orkar lägga fokus på just nu.
Tog en spinninklass istället för springa imorse. Gick väl sådär, orkade inte ta i och jag "sparade" energi för tanken var att jag skulle kört thaibox ikväll. Men min mentala bit är inte på topp & jag vill nt stressa min kropp med alltför hård träning. Vet nt, kanske skulle gjort mig gott att köra gärnet på klubben. Stämningen där är peppande och ger glädje men just nu så lockade det inte ändå. Tror sömn & vila tankarna från allt är viktigast.

Hursomhelst, mamma är hemma nu. Nyopererad. Så imorgon ska jag dit och hålla om henne & bara umgås..

Godnatt! PUSS

Goood Morning!

Startade morgonen med pannkakor, men inte vilka som helst. Gjorde en mix på fiberhusk,linfrön,kokos & 2 ägg samt grädde som jag stekte. Blev nötiga i smaken men goa! Sötade med vaniljprotein & lite honung och till detta en näve färska bär.
Är mätt & belåten och det som är knäppt är att jag är sinnessjukt sugen på 5 km rundan...IGEN! :) Så dagsplanen är att springa varvet runt, duscha, åka till city & köpa nytt munskydd till thaiboxningen.
Därefter raka vägen till Huddinge Sjukhus där mamsen ligger <3

Ha en trevlig dag!

Trots allt

Inom snar framtid sus? Eller är du påväg i andra spår. Oavsett så är jag tacksam för dina öron & ditt tålamod, förmågan att lyssna och känslan av att du verkligen lyssnar.

Ps. Dagens ärenden är avklarade. Gympasset imorse var nyttigt för mig, träffa Anjah, stötte på Martina, fick skjuts av brorsan till host host , intervjuuun. Gick bra, nöjd och stolt. Fick sms som var hjärtskärande men några djupa andetag och fokus var det som gällde.

Nu är jag nydushad efter att ha löpt 5 km runda med Oscar i duggregnet. Inte ett ända stopp och samma fart igenom alla uppförsbackar, 28 min. Det tar sig :) GODNATT!


Så plötsligt men ändå så förutsägbart.

Just nu rinner tårar.
Tårar av svek, ilska, sorg, hat, kärlek, rädsla, glädje.
Min kropp skakar och mitt sinne har ingen grund att stilla tankarna på.
För förvirring och framtida bekymmer ligger och gror. Det sker nu. alltihop.
Allt som kunde ha skett för 1, 3, 5 eller 10 år sen.
Jag ler ena stunden, bryter ihop nästa. Förundras över mina reaktioner.
Tilllåter kroppen & känslorna styra hur dem vill. Just nu spelar ingeting någon roll fastän det är så mkt som spelar så stor roll ändå.
Jag gör det  jag ska, på rutin, för en trygghet finns i det. Stegen till beslut har jag klarat att ta själv många gånger förut. Det är inget nytt, klara mig själv.
Men jag tackar dem som är omkring mig för stöd, bara för dem finns. Det räcker gott&väl. vänner, jag behöver, jag behöver er men på mitt sätt. Ge mig tid just nu för tiden är det ända som är säkert.
Hur svarar man på en så enkel fråga som "hur mår du?" när man själv inte vet.
Nu sluta tårarna rinna och blicken känns tom. Det tycker jag är värre, att känna mig hopplöst tom. Inga känslor alls skrämmer mig mer än vågen av känslor som kan rinna över närsomhelst.
Som två blev en blir en till två och dessa skiljs åt på väldigt många sätt.
Två som blev en fick tre och vi tre står nu och vet varken ut eller in. Vem eller vart, när eller hur.
Bröder, jag har er och ni har mig. Varandra.
Skriva sa mormor, skriv ner känslorna. Jag gör det just nu, bearbetar, gråter, tänker.
Försöker att slå känslorna åt sidan också för inom kort är det jag, min framtid och mitt mål som ska bestämmas av några människor som inte känner mig.
Jag undrar hur jag ska tackla utmaningen. Är peppad och motiverad, att vara mig själv är det som räknas och räcker inte det så är det inte fel på mig. Utan ödet vill något annat.
Så ser jag på saken.

andas in, andas ut....

Tips!

Kyckling & Zuchinigryta gjord på kokosmjölk!

Fått dille på denna rätt och mitt tips till alla som tkr de är svårt att laga mat är "BARA KÖR" skit i angivningar om hur mkt och vilka kryddor som passar. "hur vet man om de är gott?" Smakar de gott, så är de gott. Smaka av och experimentera ;)


Du behöver:
Zuchini
Kycklingfile ( tinad eller färsk)
Kryddor efter smak ( tex. Timjan,chili,salt/peppar)
Kokosmjölk 1 burk.
lök och smör ( till stekningen och för att ge mer smak.
Champinjoner är också gott att ha i!

Fräs grönsakerna, krydda lätt me salt. Fräs kycklingen( du kan marinera den med soya,timjan,salt & peppar i påse innan) sedan blandar du i grönsakerna med kycklingen, på med kokosmjölk och låt det puttra... Smakar Noomnoom och mättar väldigt bra!! :)
Snabbt, enkelt och GOTT!

PUSSSS

12 h

Spenderade 10 h i bil igår. Upp till Falun, ner från Falu & ytterligare 4h på akutmottagning.
Idag är jag trött på sitta still och jag ska fokusera på MIG!
Äter en powerfrukost, igår gick ju mattintaget skit. Det blir så när man är stressad.
En Bar, en dubbelcheeseburgare slank ner och sådant gillar vi inte, inte magen. :(

Blir ett löppass och mage/triceps på gymmet. Men behöver träna för att få släppa alla tankar för ett tag.
Senare idag är det dags för intervjun på Hagaberg! Är peppad!

Solong, ska äta mina gröna yoghurtsörja & det kokta ägget med majjonäs är redan uppätet :)

Starkaste människan jag mött&levt med i mitt liv. Mor <3


1 Maj.

Det här med offentliggöra saker & ting känns inte väsentligt här. Behovet finns men jag är rädd och skamsen och för att respektera min familj utgår jag från att ni som läser väljer att inte veta.
Men det som sker innebär mkt förändringar för mig & familjen... hoppas innerligt att detta går smärtfritt förbi.


Idag blir det roadtrip till falun med bror. Innan dess ska jag ta mig till gymmet och pumpa musklerna & löpa 5 km. Behöver stilla mina tankar och alla känslor.

Nu är det första maj & nu är det 1 månad kvar till Sommaren, beachen, skärgården och allt annat smått och gott.
Men i Maj är det även dags för annat smått&gott, VÅRRUSET Den 24e,  Oscars födelsedag den 21, Fallskärm 22 Maj, 3 Maj intervju, etc

Maj ska bli en bra månad, oavsett omständigheterna. Jag kan vara lycklig för jag är mitt liv. <3

Jag och Mormor i September 2010, Frankrike. (:


På en sekund..

Ett oroande sms.
Ett telefonsamtal.
Klump i magen & ett värkande hjärta.
Älskade människa, min mittpunkt & center i mitt liv.
Varför ska det hända dig och varför ska saker få ske.

Chock & oro,vad händer nu?
Vart är han, vart finns du?
Omfamna & älska, ledsna ögon men ett älskade hjärta.
Det är dig vi behöver, det är oss du behöver nu.

Just nu är det vi som är din mittpunkt,ditt center.
VI ska få saker att hända.
Ställa upp och vara en hjälpande han.
Kanske en kram, kanske ett ord, kanske ett sms är allt som behövs.
Men det är du som bestämmer.

/ Din dotter Anna

Vagnhärad eller varfan vi är

- Precis såhär ska det vara, tänkte jag igår när vi satt i bilen, Oscar,jag Sami & Clemente. Glada och förväntansfulla för att få sätta foten på ett av de vackraste landställen jag vart på. Sanna & Kossi,hanna samt parre mötte upp oss där.

Gänget slog ihop sig vid utetorpet, pratade, spelade Uno, skratta, drack & grillade. Maten var Noom noom nooom men sällskapet var bigtime NOOM :) Det var roligt att se hur man växt ifrån allt dömmande & faktiskt kan sällskapa och ha det sjukt trevligt med människor man kanske aldrig träffat förr och få det att klicka. Utan alkoholens värk.

För guesswhat, jag är INTE bakis idag, utan totally fine :)

Nu,frukost dags, skön söndag gottfolk! :)


RSS 2.0