En måndag

Jag sitter här och grubblar som vanligt.
Tålamod är verligen något man får lära sig att vänta på (ha!).
Jag känner mig slö & tung och träningslusten är trögstartad. Känns bittert men jag vet att jag kommer in på banan snart igen. Men just nu mår jag inte så bra i kropp & själ. Gäller att prioritera mig själv och självrespekten. Kanske låter som en självklar grej för många. För mig är det är lättare att ge sin omgivning en hjälpande hand och varför vet jag inte men jag lyckas oftast samtidigt trycka ner mig själv jämnt med marken. Mina behov och värderingar blir oviktiga liksom. Men ska ändra på det nu! BAM!
Vad har helgen tillfört?
Lördagen spenderades i Norrköping med Oscars familj & en middag på "Butlers". En redig wallenbergare m potatispure samt pinocciotårta & kakor slank ner. Fick ont i huvudet, tror det var pga sockeröverdosen. Däremot var stan & sällskapet trevligt.
Igår körde jag bil & gick på 4h teorilektion. En kollega från gymmet var också där så det var rätt kul faktiskt. Lika bra att vänja sig vid skolbänken. Ska ta tjuren i hornen och plugga tester på datorn innan träningen på körskolan senare idag också. Körkort i MAJ är siktet.

Och det sistnämna, kosten och träningen. Målet denna vecka blir medelhård träning. Ska gå på 2 thaiboxningspass varvat med två konditionspass. Samt ett pumppass på torsdag. Mer än så kommer jag inte tvinga kroppen in i. Att äta strikt fungerar INTE på mig. Så vanlig mat m kolhydrater också! Men undvika socker & godis/chips och småäta alltför ofta.

Dagens frukost blev: 1 1/2 dl gröt, med linfrön,färska bär & drottningsylt. Samt mjölk & 1 ägg.
Dagens träning blir: Ett konditionspass på gymmet samt thaiboxning kl.20.00 ikväll.

Lets do this !


Kvart i tre....


Bli vuxen är roligt men inte alltid lika lätt som man trodde när man var 15 och längtade till att flytta hemifrån. Jag ser framemot dagen då man slår till ro lite och har en lite större ekonomisk frihet. Just nu vänder och vrider man på kronorna för att klara av att göra de man vill. Utgifter såsom Schampo & deo och telefonräkning,allt gör sitt på budgeten. MEN åh andra sidan, så lär man sig utav allting. Intesant?! :)
Men å andra sidan, så har jag varit rätt bra på att klura ut sätt att spara pengar. Lyckas resa till Hawaii,Indonesien, Franska rivieran och Roadtrip till Köpenhamn m pojkvän,allt med egna sparade pengar! Så det är pågott och ont att man lever knapert. Fått uppleva vackra platser... så man ska inte bekymmra sig alltför mkt. Bjuder på några foton, har så många på lager.

Hawaii Januari


Frankrike September




Fredag 25 Februari!

Om jag börjar med skriva peppande ord & mål i bloggen, så kanske de alltid går lika bra för mig i verkligheten. Mental förberedelse typ? Körningen igår gick nämligen asbra! Gick hela dagen och småsvettades inför den. Sist gick de somsagt skitdåligt. Men övning ger resultat för jag fick mest beröm och min lärare var supertrevlig. Nu känns de här med körkort inta alltför långt borta :)


Annars då? Ska strax iväg till gymmet och köra styrka/löpning m Martina! Jobbar kväll så passar på att klämma in passet på morgonen. Fick till en ynka promenad igår så med andra ord är det nödvändigt. Däremot brumma min mage oroväckande. Dags för morgonrutinen ;) haha

Trevlig Fredag fhoks!


Torsdag 24 Februari.

Godmorgon!
Sitter med magont. Är nervös inför körningen idag. Vi ska ha ett nivåtest och då får jag prestationsångest. Istället för att ta testet som det är så blir jag istället tävlingsinriktad. Som om jag har ett prov och måste klara allt felfritt! Dumt dumt dumt!
Men ska vara glad & positiv. ( Sist jag körde började jag gråta. Hade haft en dålig dag och var väldigt stressad/nervös)
Klarar jag köra utan att gråta eller bli rädd, då är jag mer än nöjd!!

Dagsformen är dock lite annorlunda. Innan min hawaii resa var jag i ganska bra form. Spänstig och stark. Men 2 veckors solande & ingen styrketräning gör sitt. Polenresan har också satt sina spår,hehe. Där intar man bröd dygnet runt, med smör, honung, skinka, korv...allt man kan tänka sig. Jag är dessutom allt eller inget, så det blev ALLT i matväg. hihi!! Gott men lite kämpigare nu. Känt av att sockersuget blev alldeles för stort. Var tvungen att äta kaka eller godis varje dag och det brukar jag inte vilja. Så nu ska ja försöka avstå från onödigt socker, dra ner på socker i vitt bröd & såser m massa tillsatser och självklart godis. Nötter, choklad och glass kan slinka ner emellanåt ;)
Det är däremot Skönt att inte ha samma kroppsångest iallafall som man en gång i tiden hade. Trots 5 dagars klupskheter och lite sockerberoende, så börjar jag känna mig i balans redan. Efter EN dag....?! Skönt tkr jag.
Igår var träningen så sjukt rolig!! Glad att jag tagit tag i Thaiboxningen igen. Blir bara 2 pass i veckan just nu. Ska köra igång med sparringen nästa helg. Men vill inte ta död på kroppen efter att ha legat i dvala & matkoma i veckor. ;)


Nu kör vi !

Onsdag 23 Februari.

Morgonens självpepp var visade sig vara lönsam.
Till dagens ära har jag fullgjort målet att göra Onsdagen till en bra dag och mycket effektiv sådan.
Spontan klippte mig efter jobbet.
Hämtade ny vardagsrumsmatta på kemtvätten.
Bokade upp mig på körlektioner med start imorgon!! (varför ska det vara så himla läskigt med körkort & körning?!)
Tycker dagens mål är nådda.
Det sista men bästa är thaiboxningen ikväll. Taggar till redan nu. Baktung med slöa muskler ska jag och Oscar ta oss dit. Men fan vad bra det kommer kännas efter.

Skynda långsamt intesant?!


New times, new days..


Känns nästan som om jag dammar av en gammal bok som legat och väntat av tiden. Jag har inte skrivit här på väldigt länge och det har varit väldigt skönt. Men samtidigt har jag längtat efter att få skriva av tankar och känslor. Sånt som samlar sig på och aldrig låter tankarna vila. Kategorisering av människor är inget jag egentligen vill tro på. Men just nu måste jag påstå att jag tillhör kategorin "tänkare" och jag har en tendens till för mycket tankar men för lite action.
SO TIME FOR ACTION!

Har vart på Hawaii där solen sken från morgon till kväll och gav mig fantastisk energi. Den energin ska jag försöka mig på att finna för nu skiner solen även här i Tumba.
Ska se till att denna Onsdag blir en riktigt grym Onsdag. Dags att förse ansiktet med smink & krämer. Ta hand om mig själv är målet av resten av de dagar som återstår av Februari!

Mars ska jag inta med energi & massor av träning. Kick ass body och kick ass psyke = klarar allt!
Mars månad blir intensiv. Jag ska lägga ner mycket energi på körkortet!! Förutom det vill jag lägga energi på pojkvännens lya som vi numera bor tillsammans i. Det har kommit naturligt. Nu kliar det i fingrarna och med vårssolen kommer även kreativiteten och jag vill möblera om, renovera, köpa nytt. Färga håret, klippa mig, köpa nya kläder.

Jag tror bestämt att våren är påväg och mitt inlägg är en antydan på vår-yra !

KÄRLEK // ANNA

RSS 2.0